Goodnews.ua


“Євробляхи” дотепер популярні серед українців

Апрель 27
15:00 2019

Світові автоновинки все ще не по кишені українцям. За даними Auto.ria, в I кварталі 2019 року потенційні покупці в середньому щомісяця відправляли 153 млн пошукових запитів на сайті. Причому 92% з них акцентовано підбирали саме вживані машини. Новими цікавилися тільки 2%, а решта готові були розглянути обидва варіанти, пише Автотема з посиланням на MMR.

Якщо говорити про продажі, то за перші три місяці було продано понад 154,5 тис. авто з пробігом. З них майже 21 тис. – нерозмитнені. До речі, в результаті прийняття закону про «євробляхи», в перший місяць весни кількість пропозицій таких машин різко впала і, швидше за все, буде падати і далі.

Якщо розглядати автовиробників, то найчастіше українці купують різні моделі ВАЗ – Кожна восьма продане авто належить саме цьому виробникові. У спину багаторічному лідеру дихає Volkswagen, чия частка на ринку авто з пробігом становить 11,4%.

Втім, якщо говорити про окремі марки/моделі, то ВАЗ відходить на другий і навіть третій план, а лідерство займає старий-добрий Daewoo Lanos. За перші три місяці року українці купили 3 677 авто цієї моделі. Серед нерозмитнених ж лідирує Volkswagen Passat B5 – 1,3 тис. проданих авто. А серед покупців нових машин популярна Kia Sportage – саме про цю модель в салонах запитують найчастіше.

Стабільно користуються попитом і електрокари. В топі популярності знайшлося місце як порівняно дешевим Nissan Leaf з пробігом (385 проданих авто з початку року), так і творінню Ілона Маска Tesla Model 3, ціна на яку в салонах стартує з $ 60 тис.

Серед нових гібридів найбільшою популярністю користується Kia Niro, а найбільш продаваним гібридом, який можна купити «з рук», став Chevrolet Volt – 59 авто. Втім, слід зазначити сильні позиції Toyota, чиї представники зайняли другі і треті місця як серед нових авто, так і серед авто з пробігом.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Мбаппе и Кейн обладатели приза Герда Мюллера

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua