Goodnews.ua


Нерозмитнені євробляхи пустять на металобрухт

Март 11
21:01 2019

В Україні на сьогоднішній день залишилося 263 тис. автомобілів на єврономерах, які не встигли розмитнити в період пільгового режиму і які були завезені з порушеннями. Про це розповіла голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, пише Автотема з посиланням на «Обозреватель».

Вона підтвердила, що багато власників ввезених з порушенням митних порядків євроблях фізично не можуть їх розмитнити – у них просто немає на це коштів.

«Близько 10% українців – люди зі складним фінансовим становищем, які не змогли знайти гроші на розмитнення. Я спілкувалася з такими людьми. Це багатодітні сім’ї, які купили авто за € 300. За своїми технічними параметрами такі автомобілі навіть автомобілем складно назвати. Оплатити € 1000-1500 за такий транспортний засіб та легалізувати його в Україні – їм просто не під силу», – сказала Ніна Южаніна.

За її словами, якби влада встановила пільгу для певної категорії українців, на її основі тут же б побудували схему. А скористалися б послабленням зовсім не ті, хто цього дійсно потребує. Також вона впевнена, що машини, які до цих пір не пройшли розмитнення, легалізувати не планують.

«Частина з них належить в тому числі і таким активістам, які будуть в подальшому брати участь в мітингах під Верховною Радою. А частина людей просто готує ці автомобілі до розбирання і здачі на металобрухт», – сказала Южаніна.

Депутат зазначила, що в подальшому ніяких пільг для власників таких автомобілів вже не буде і Верховна Рада ні за які зміни в законодавстві вже не проголосує, тому в травні вступлять в силу норми другого закону, який істотно обмежить можливості використання євроблях на українських дорогах.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Тен Хаг: Удача не сопутствует Манчестер Юнайтед

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua