Goodnews.ua


Кількість крадіжок мідного кабелю «Укртелекому» в Києві зросла на 70%

Февраль 05
00:03 2019

Через вирізані зловмисниками майже 3 тис. км кабелю абоненти «Укртелекому» відчували незручності протягом всього минулого року. Про це 1News повідомила прес-служба «Укртелекому».

Зазначається, що за минулі роки крадіжки набули небувалого розмаху ‒ в середньому по країні кожен день їх стається понад 55.

За 2018 рік було зафіксовано майже 20 250 випадків крадіжок мідного кабелю ПАТ «Укртелеком».

Минулого року злодії були найбільш активними в Києві. Кількість злочинів за рік зросла на 70%, при цьому за перші 9 місяців зростання майже 90%.

«Кожного разу, коли злочинець посягає на майно компанії, абоненти Укртелекому стикаються із незадовільною якістю зв’язку. Але грабіжників це не турбує, оскільки їх діяльність залишається безкарною. За ймовірну причетність до вирізання кабелю направлено до суду матеріали 4120 кримінальних проваджень щодо вчинення крадіжок майна ПАТ «Укртелеком» (у 2017 році ‒ 4010 проваджень)», – зазначається у повідомленні.

Як додають в компанії, дуже часто процесуальні керівники з невідомих причин не підписують підозри про вчинення кримінального правопорушення (передбаченого ст. 185 КК України), у зв’язку з чим злодії звільняються слідчими з-під варти. Серед інших факторів, це є причиною значного збільшення кількості крадіжок в Одеській, Черкаській, Закарпатський, Полтавській, Миколаївській та Сумській областях (на 58 %, 57%, 39 %, 29 %, 23 % та 21 % відповідно).

Прес-служба додає, що нещодавно працівниками Дніпровського управління поліції м. Київ, по вул. П. Запорожця, під час намагання вчинити крадіжку телекомунікаційного кабелю, затримано громадянина Грузії. Зафіксовано сліди злочину, вилучено речові докази, знаряддя крадіжки, є свідки події.

«Дана особа за подібні злочини затримувалася неодноразово протягом 2018 року і щоразу залишалася без покарання. Та зрештою наприкінці минулого року цього громадянина все ж було засуджено із відбуванням покарання з випробувальним терміном два роки. Таким чином, підозрюваного, який фактично відбуває покарання, затримали в момент скоєння наступної крадіжки», – зазначається у повідомленні.

Однак, незважаючи на всі ці факти, прокуратурою № 4 м. Київ відмовлено у погодженні підозри вказаному громадянину, і відповідно поліція знову звільнила його з під варти.

Разом з тим, постійні звернення «Укртелекому» до правоохоронних органів та посилені заходи безпеки протягом 2018 року призвели до зменшення випадків крадіжок в Дніпропетровській (-2136), Житомирській (-122), Рівненській (-105) та Івано-Франківській областях(-147), тобто менше на 23%, 46%, 43%, та 39% відповідно. Таким чином, кількість злочинів вдалось зменшити на 3% порівняно з 2017 роком.

Источник: 1news.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

В Україні презентували законопроєкт щодо системи страхування воєнних ризиків

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua