Goodnews.ua


У «справах Майдану» завершено розслідування стосовно заступника голови Дніпровського райсуду Києва

Ноябрь 19
14:01 2018

У рамках розслідування "справ Майдану" завершено кримінальне провадження за обвинуваченням заступника голови Дніпровської районної суду Києва у винесенні завідомо неправосудних рішень щодо учасників протестних акцій взимку 2014 року.

Як повідомляє в понеділок прес-служба Генеральної прокуратури України, суддя виніс рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою учасникам акцій протесту, затриманим правоохоронцями 18 лютого 2014 року.

"Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів), ч. 2 ст. 375 КК (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки)", — йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Наразі стороні захисту відкрито доступ до матеріалів, після ознайомлення підозрюваного з матеріалами провадження обвинувальний акт буде направлено до суду.

У Генпрокуратурі також зазначили, що слідчі судді Печерського райсуду неодноразово відмовляли в арешті суддів, яких притягуються до кримінальної відповідальності, Апеляційний суд скасовував низку рішень такого роду.

У прес-службі відомства додали, що на дії суддів Печерського райсуду передали скарги до Вищої ради правосуддя, на які належного реагування не було.

Теги: #майдан #райсуд
Источник: interfax

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

У понеділок в Україні до +25°, у Карпатах мокрий сніг

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua