Goodnews.ua


Новий автомобільний скандал розгоряється в Україні

Ноябрь 14
10:00 2018

Двійники бувають не тільки у людей – вже багато років шахраї в Україні використовують схеми з авто- “примарами”. У крадених машин просто перебивають номери кузова. Наприклад, по Дніпру колесять десятки підроблених BMW, Mazda і Audi.

Тому при покупці автомобіля задешево потрібно добре подумати, перш ніж віддавати гроші, пише Сьогодні.

“Це авто крадені в Україні або за кордоном. Підробляють під них номера і випускають на продаж. Найчастіше [справжній] автомобіль в іншому кінці країни використовується кимось”, – розповідає експерт з безпеки Сергій Кириленко.

За його словами, схема може зовсім не насторожити – документи, на перший погляд, в порядку.

“Прямо пишуть, що автомобіль продається за техпаспортом без переоформлення. Учасником цієї події може стати кожен, тому що, наприклад, вони роблять підробку з бази даних власників автомобілів”, – зазначає Кириленко.

У Віктора так кілька років тому вкрали BMW. Судячи з того, що номер кузова зрізали, авто хотіли перепродати як двійник.

“Кілька видів двійників існує. Є зовсім “палені”, коли, грубо кажучи, папірець просто закладають під лобове скло, щоб швидше продати за дорученням. В інших ситуаціях робляться якісні двійники – там уже без експертизи важко довести, що машина не оригінал”, – каже Віктор.

Чоловік самостійно, без допомоги поліції, розшукав і повернув власне авто. Втім, через вкрадений код довго доводив, що це саме його машина.

Каже, щоб не потрапити в халепу, потрібно звертати увагу на те, з якого регіону номер. Адже автомобіль з окупованих територій вкрай складно перевірити на справжність.

Також варто ознайомитися з документами людини, що продає авто.

“Наприклад, коли купуєш машину з обліком десь у Донецьку, продає її чоловік з Житомира, а купуєш її взагалі десь у Вінниці”, – описує Віктор підозрілу ситуацію.

Занадто низька ціна теж привід для занепокоєння, резюмує автомобіліст.

Раніше повідомлялося, що власники “євроблях” опинилися під прицілом шахраїв. В результаті афери можна не тільки втратити гроші, але і стати фігурантом кримінальної справи.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

У Португалії запровадять нову систему видворення нелегалів

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua