Goodnews.ua


Кому з водіїв загрожують шалені штрафи і конфіскація авто

Октябрь 31
13:00 2018

В Україні вигадали новий спосіб боротьби з нелегальними перевізниками. Якщо водій працює без ліцензії і був спійманий на гарячому двічі за рік, то він ризикує залишитися без машини, повідомляє ТСН.

Такою ідеєю найбільше обурилися легальні служби таксі. Вони побоюються, що в разі схвалення відповідного законопроекту перевірятимуть саме “офіціалів”, а нелегали й далі їздитимуть непокараними. Тому асоціація таксистів погрожує всеукраїнським страйком.

Підняти штрафи в 100 разів та конфісковувати автомобілі в таксистів. Якщо водій працює без ліцензії і був спійманий на гарячому двічі за рік, то ризикує залишитися без машини. Такою ідеєю найбільше обурилися легальні служби таксі.

Валерій – столичний таксист. П’ятий рік за кермом власної автівки заробляє собі на життя. “Все життя возив керівництво, тепер доводиться заробляти”, – каже він. Касового апарата в нього немає – таксист не приховує, що він нелегал. Замовлення отримує від диспетчерських служб, платить їм 10% і виходити з тіні не збирається. “Людина захворіла, не працює, а податок має платити”, – пояснює він.

Боротися з такими, як Валерій, держава намагається вже два десятки років посиленням штрафів і вимог до автомобіля. Це не допомогло, тому вирішили завернути гайки ще. “При виявленні в черговий раз такого порушення протягом року буде призводити або до штрафу максимально 170 тисяч гривень, або конфіскація транспортного засобу”, – пояснив начальник департаменту Міністерства інфраструктури України Віктор Сасін.

Найбільше таким новаціям обурилися легальні таксисти. Руслан показує всі атрибути справжнього таксі: касовий апарат, таксометр та всі дозвільні документи. Проте причепитися перевіряльники можуть до будь-якої дрібниці – і забрати авто. А нелегалів і далі не чіпатимуть, побоюється власник служби таксі. “Які шанси, що це таксі їде? Його ніхто не зупинить і не спитає. Давайте спочатку відрегулюємо ринок перевезень, а потім будемо вимагати з усіх”, – пропонує Руслан Гошовський.

40 млрд гривень щороку – тіньовий обіг у сфері пасажирських перевезень. Це підрахували в асоціації таксистів. Кількість нелегалів лише зростає, а з ними зростає і кількість аварій, постраждалих і жертв. Щодня українські таксі перевозять 2 млн пасажирів, і у жодного з них немає стопроцентної гарантії про безпечну доставку в пункт призначення.

Асоціації та профспілки таксистів погрожують всеукраїнським страйком за спроби конфісковувати авто. Автори законопроекту переконують, що ловитимуть лише перевізників без ліцензії. Нелегал Валерій випромінює спокій. “Знімаємо шашки – і ви не бачите, таксист я чи не таксист, от і все. Продовжуємо працювати далі”, – каже він. Нині ринок послуг таксі регулюють виключно пасажири – обирає кожен сам власним гаманцем.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Росію знову не внесли до «чорного списку» FATF, членство залишили призупиненим

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua