Goodnews.ua


Нові ставки мита на авто доб’ють українців

Сентябрь 19
20:00 2018

Усім відомо, що при ввезенні транспортного засобу на територію України його необхідно «розмитнити».

Однак в українському суспільстві так історично склалося, що поняття «розмитнення авто» завжди викликало негативні емоції у людей, які планують привезти автомобіль з-за кордону.

15 червня 2018 року група народних депутатів, в тому числі глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, зареєструвала в парламенті законопроекти, які регулюють митні питання при ввезенні авто.

Верховна Рада, у свою чергу, 13 липня ухвалила в першому читанні закон про доступне розмитнення.

Акциз

Так, згідно зі змінами в основі розрахунку акцизного податку на авто – базові ставки для одиниці авто: з бензиновим двигуном – 50 євро, з дизельним двигуном – 75 євро, із застосуванням до них коефіцієнтів.

Ставка (акцизу) = Ставка (базова) х К двигуна х К віку
Звернемо увагу, що коефіцієнт віку дорівнює кількості повних календарних років (С року, наступного після року випуску авто. – Ред.). Для нових і вживаних не більше одного року авто, коефіцієнт дорівнює 1.

Однак на українців очікує не надто приємний сюрприз. Як вичвилося, крім акцизу також потрібно заплатити ПДВ, ввізне мито і платіж до Пенсійного фонду.

Експерти підрахували, у яку суму обійдеться BMW 520 2012 року випуску (5 повних років).

Середня вартість такого авто в Литві складе € 13 000. Двигун – 2.0.

Акциз: € 50 (базова ставка) * 2 (2000 см3 / 1000) * 5 (років) = € 500.

Підсумкова вартість BMW 520: € 13 000 (ціна) + € 1300 (мито) + € 500 (акциз) + € 2960 (ПДВ) + € 520 (4% Пенсійний фонд) = € 18 280.

Для приведення українського законодавства у відповідність до вимог Угоди про асоціацію з ЄС Україні необхідно буде переглянути цілий ряд законів і ввести нові, в тому числі і в сфері транспорту.

Джерело: znaj.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Армія РФ за добу втратила в Україні ще 1170 військових

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua