Goodnews.ua


Мітинг «євробляхерів»: протест чи провокація?

Июль 14
16:00 2018

Під стінами парламенту та в урядовому кварталі Києва від вівторка триває акція «За захист і доступне розмитнення» власників автомобілів на єврономерах, котрі вимагають ухвалити закон про спрощення реєстрації таких авто в Україні. Надвечір четверга, 12 липня, на вулиці Грушевського протестувальники повністю заблокували проїжджу частину та всі виходи з парламенту, пошкодили автомобіль народного депутата, заступника голови Регламентного комітету Верховної Ради Павла Пинзеника. В авто розтрощено заднє скло.

За інформацією деяких ЗМІ, начебто авто, в якому перебував депутат, збило одного з протестувальників. Сам Павло Пинзеник спростував цю інформацію: «Їхали вулицею Інститутською в автомобілі, який належить мені за правом приватної власності. Десь перед поворотом на вулицю Шовковичну праворуч кинулись на автомобіль так звані «мітингарі» з наміром його зупинити. Почали бити його руками і ногами, важкими предметами, розбили скло заднього виду. Намагались зупинити і проникнути в автомобіль через двері і розбите заднє скло. На капот кинувся один із мітингарів, автомобіль, звичайно, зупинився. Після того був заблокований», заявив депутат в ефірі одного з телеканалів.

«Деякий час ми провели заблокованими мітингарями під охороною працівників поліції, після чого були безпечно виведені з місця події», – розповів Пинзеник.

Також депутат сумнівається, що у постраждалого, як повідомили ЗМІ, зламана нога, через що його госпіталізували. «Малоймовірно. Я сам бачив, як йому набридло лежати на капоті, він власними руками і ногами зліз і пішов. Думаю, що цю людину обов’язково знайдуть, якщо ще не знайшли, і встановлять стан її здоров’я, як психічного, так і фізичного», – сказав П. Пинзеник.

За словами депутата, за кермом автомобіля перебував його помічник, а загалом у машині було четверо осіб, серед них – ще двоє народних депутатів Олег Кришин і Олена Масоріна. П. Пинзеник заявив, що збирається написати заяву про злочин з боку «збитого» протестувальника. «Ми напишемо заяву про злочин до органів поліції. Питання кваліфікації залежатиме від того, як поліція встановить усі обставини справи. Відеореєстратора немає, шукатимемо інші відео», – сказав П. Пинзеник.

Депутат Олена Масоріна в ефірі телеканалу «112 Україна» розповіла, що потерпілий протестувальник кинувся поза межами пішохідного переходу.

«Ні. Це було трохи раніше, ніж на пішохідному переході, не доїжджаючи до переходу. Я була всередині машини, в цей момент намагалися проникнути в машину, розбили заднє скло», – сказала вона. Депутат висловила сподівання, що вдасться відтворити інцидент за записами з відеокамер в урядовому кварталі.

За даними Нацполіції, внаслідок подій біля Верховної Ради України затримали одного активного учасника акції. «Група осіб провокувала бійку біля будівлі парламенту, а один із них намагався вдарити народного депутата. Правоохоронці відтіснили правопорушника і доправили його до територіального управління поліції для надання пояснень», – повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років.

Джерело: Голос України

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Владельцы Ромы договорились о приобретении Эвертона

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua