Goodnews.ua


Новий законопроект: машини будуть коштувати копійки

Июнь 28
16:00 2018

Українці отримають можливість ввозити і розмитнювати будь-які автомобілі за копійки. Але це в тому випадку, якщо законопроект №8505 стане законом. Його вніс на розгляд ВР нардеп Тарас Батенко, пише autonews.ua.

Законопроект №8505 передбачає повне скасування акцизів на транспортні засоби. І якщо попередні пропозиції стосувалися лише легкових автомобілів, то цей покликаний зробити доступними також вантажні, автобуси, мотоцикли, причепи, а також кузова і кабіни до транспортних засобів.

Крім того, є супутній законопроект за авторством практично тих же депутатів. Він передбачає повне скасування обмежень на ввезення ТЗ за віком або екостандарти. Буде лише два бар’єру: заборона на ввезення машин з країни-окупанта (РФ) або з іншої країни, але російського походження.

Таким чином, розмитнення автомобіля буде складатися лише з ПДВ і збору до Пенсійного фонду.

У самому законопроекті 8505 ні слова не сказано про екологічні обмеження. Але ж вони не дозволяють ввозити авто старше 2010 року, а з 2020 і зовсім вступлять в силу Євро-6.

Але вже є законопроект за авторством тієї ж, що і у 8505, групи депутатів, який давно припадав пилом у Верховній Раді. Документ з номером 5561 передбачає введення норм Євро-6 тільки для нових авто, а для вживаних машин – повне скасування екологічних вимог. Єдина умова – технічний контроль перед реєстрацією.

Якщо цей законопроект зможе перемогти «комітетський», то машини будуть коштувати копійки.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Ассист Мудрика помог Челси разгромить Барроу в Кубке лиги

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua