Goodnews.ua


Український хакер продавав базу міжнародної компанії за 3 біткоїни

Февраль 13
00:00 2018

Кіберполіція викрила 20-річного жителя Чернігова, який через закритий хакерський форум продавав базу даних клієнтів міжнародної компанії, оцінивши її вартість у 3 біткоїни.
Про це інформує прес-служба кіберполіції.
“Працівники Департаменту кіберполіції виявили 20-річного жителя міста Чернігів, який через один із закритих хакерських форумів продавав базу даних клієнтів міжнародної компанії… Для анонімізації своїх злочинних дій хлопець використав оплату цієї операції – криптовалютою, а вартість бази даних оцінив у 3 BTC (біткоїни)”, — йдеться у повідомленні.

Встановлено, що хакер продавав базу даних міжнародної компанії-перевізника, орієнтованої на поставку товарів зі США у більш як 10 країн світу, зокрема й в Україну. Під час обшуку вдома у хакера поліція виявила на його комп'ютері повну базу даних клієнтів компанії. За попереднім аналізом, у ній міститься персональна інформація щодо 120 тисяч осіб.

Крім того, фігурант також скуповував на скомпрометовані платіжні картки різноманітні товари з інтернет-майданчиків з метою перепродажу.

“У його квартирі поліцейскі вилучили ноутбуки, мобільні телефони та флеш-картки. Також вилучено бокси, за допомогою яких зловмисник проводив пошук уразливостей і хакерські атаки. Крім того, правоохоронці виявили нову комп'ютерну техніку відомих торгових марок, які були придбані на кардерські картки з метою подальшого перепродажу”, — поінформували у кіберполіції.
Кіберполіція спільно з представниками Федерального бюро розслідувань США встановлює суму завданих збитків.
Триває досудове розслідування у межах розпочатого раніше кримінального провадження за ст. 361-2КК України.

Источник: ukrinform.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Александер-Арнольд намекнул на свое решение о новом контракте с Ливерпулем

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua