Goodnews.ua


Конфлікт поколінь в Україні й у Росії – в чому різниця

Апрель 06
08:11 2017

Конфлікт поколінь в Україні й у Росії – в чому різниця

Це все-таки страшенно цікаво. Я продовжую досліджувати реакцію на участь молоді в політичному житті.

Панівна думка – молоддю маніпулюють, молоді ще рано в політику. Служити на благо Вітчизни у 18-ть це гаразд, а виходити на акції протесту – аж ніяк. Якщо ти ще не заробляєш гроші, то політикою не можна цікавитися. Це небезпечно, бо тобі зламають життя.

Власне, це різні сторони одного і того ж явища: середнє і старше покоління оберігає свій соціальний договір зі владою від молоді. Чому оберігає? Цитую:

“Как в 1991-м взяли, суки, сломали уклад жизни целой страны. За 25 лет как-то отстроили мы быт. Хорошо или плохо – другой разговор. Только-только стало понятно”.

Ви скажете, що конфлікт “батьки й діти” був завжди. Я вам скажу, що ні. Зараз у Німеччині, наприклад, якщо заміряти морально-етичні цінності, “скрєпи”, перспективи, прагнення, мрії тощо, то молоде покоління нічим не відрізняється від батьків і навіть від бабусь-дідусів. Конфлікту поколінь нема взагалі.

В Україні (за моїми власними відчуттям), діти й батьки спільно ламали систему, побудовану дідами і бабцями. Виразного конфлікту дітей і батьків не проглядається. Ми спостерігали купу прикладів, коли батьки з дітьми разом в АТО або на барикадах.

А в Росії накльовується щось на кшалт справжнього конфлікту поколінь. Молодняк не знав нікого, крім Путіна. Але йому відверто некомфортно. Я бачу батьків, які кинулися захищати своїх дітей у Росії, але їх небагато. Більшість батьків, схоже, забирали дітисьок із поліції з паском. Цікаво, як це буде розвиватися.

Источник: newsonline24

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Лидер Лейпцига получил травму связок

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua