Goodnews.ua


Професіонали по-польськи: “покращення” польсько-українських відносин триває

Август 17
06:40 2017

Професіонали по-польськи: "покращення" польсько-українських відносин триває

Польська дипломатія не перестає дивувати. Ось – одна із працівників польського посольства інформує Urbi et Orbi про річницю взяття Києва Болесловом Хоробрим у 1018 році і легендарне пощерблення меча Щербеця.

Професіонали по-польськи: "покращення" польсько-українських відносин триває

Навіщо поширювати міфи? Меч, відомий під назвою Щербець, був виготовлений орієнтовно у ХІІІ столітті. Золотих воріт 1018 року просто не було, Ярослав Мудрий збудував їх пізніше. Тому Болеслав Хоробрий, Золоті ворота й історичний Щербець ніколи не перентиналися в одному місці в один і той самий час. Але цей історичний фейк століттями використовували польські королі для обґрунтування претензій на Київ, а меч — був перетворений на інсигнію, яку використовували під час коронацій.

Нещодавно польський уряд запропонував у новому дизайні закордонних паспортів умістити зображення львівського Цвинтаря орлят. Ключовим елементом кладовища є зображення цього меча Щербеця, як символа панування над цими землями. Львівська громада повстала свого часу проти відновлення цього елементу. Він досі є формально незаконним і неузгодженим із українською стороною. У Львові вже чути голоси, що його треба демонтувати, у відповідь на низку провокацій із українськими похованнями в Польщі.

Ну, і так, працівниця польського посольства поширює матеріал із підзаголовком: “999 років тому Болеслав Хоробрий здобув Київ”. Як нам належить приготуватися до 1000-тя цієї історії?

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Тренер Вереса озвучил рецепт успеха своей команды в игре с Шахтером

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua