Goodnews.ua


Кремль укотре лякає Захід ескалацією на Донбасі – дипломат

Июль 19
10:18 2017

Кремль укотре лякає Захід ескалацією на Донбасі – дипломат

Заяву Захарченка про створення “держави “Малоросії” не варто сприймати всерйоз, стверджує у своєму блозі на “Новому часі” колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко. Якби дійсно були реальні плани створити щось подібне, таку заяву зробив би не тільки Захарченко, але і як мінімум Плотницький. А може й іще хтось.

У цієї заяви про так звану “Малоросію” є два можливих пояснення.

Перше пояснення – політико-психологічне. Прояв наполеонівських комплексів пана Захарченка. Мало йому бути донецьким керівником, тепер він хоче керувати великою “Малоросією”. Тісно в нинішніх рамках.

Це черговий прояв його банальної і традиційної неадекватності. Він уже робив безліч подібних заяв. Крім звільнення Донбасу, він обіцяв звільнити Україну, прибути до Києва на танках. Більш того, на минуле 9 травня він обіцяв прибути в Берлін. А тепер він обіцяє відновити “Малоросію”. Тому не варто всерйоз сприймати всі ці заяви.

Друге пояснення більш функціональне. Ця заява може бути елементом тактичної гри на залякування, як українців, так і західних учасників переговорів. Захід черговий раз лякають ескалацією конфлікту. Це робили й раніше: проведення навчань на українських кордонах, якісь одіозні заяви, які Захарченко вже неодноразово робив.

У цій версії можна розглянути слід Кремля, адже не сам же Захарченко придумує всі ці ігри.

У чому сенс такої гри на переляк саме зараз? Це натяк на повернення в 2014 рік. Мовляв, переговори не дають результату, й “донецькі” гарячі хлопці виходять з-під контролю та повертаються до ідей 2014-го.

Заява Захарченко може бути спробою налякати пана Макрона перед телефонними переговорами в нормандському форматі. Думаю, що ні на Порошенко, ні на Меркель це не справить ніякого враження. А ось Макрон може трошки понервувати.

Однак радше за все у відповідь на цю дурницю від Захарченка буде озвучена така ж дипломатична дурниця: вираз стурбованості, попередження про негативний вплив на мирний процес тощо. Думаю, що ніяких практичних наслідків не буде. Без підтримки Росії, Захарченко не в змозі робити хоч якісь кроки.

Якби росіяни дійсно хотіли налякати Захід, вони могли б організувати демарш щодо виходу з переговорів ось цих представників російських окупантів і колаборантів. Це могло б спровокувати кризу переговорного процесу. До речі, я не виключаю того, що через якийсь час саме так все і станеться. І ми повинні бути готові до того, що Росія спробує вплинути на переговорний процес ось такою загрозою кризи цього процесу.

Що стосується України, то я не думаю, що нам варто серйозно сприймати цей новий проект. Якщо в 2014 році не вийшло нас налякати, впевнений, що не вийде і зараз.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Університет у Канаді започаткував стипендіальну програму з кримськотатарських студій

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua