Goodnews.ua


Послу РФ в Канаді доводиться чути багато неприємних речей про свою країну, – Андрій Шевченко

Июль 17
10:38 2017

Послу РФ в Канаді доводиться чути багато неприємних речей про свою країну, – Андрій Шевченко

Надзвичайний і Повноважний Посол України у Канаді Андрій Шевченко заявляє, що російська пропаганда у Канаді працює, але через невдячний ґрунт для неї московському послу доводиться чути багато неприємних речей про Росію.

За його словами, посольство в Україні помічає роботу російської пропаганди в Канаді, проте канадський ґрунт є дуже невдячним для неї. На думку Посла це через дуже здорове уявлення канадського суспільства про право, справедливість, добро і зло. В той же час не потрібно недооцінювати ворога, бо він винахідливий, зауважує український дипломат.

«Поки від російської пропаганди є дрібні «уколи». Ми виявляємо в пресі їхні намагання відпрацьовувати якісь заїжджені платівки, які ми вже чули у Європі. Періодично з’являються якісь поодинокі «професори», що просувають тези з кремлівських темників. Але в цій країні з цими тезами працювати важко. Масштаб недовіри і огиди до дій Росії тут просто колосальний. Те, як Росія поводиться з сусідами, що витворяє у себе вдома, як ставиться до прав людини, — це все абсолютно суперечить уявленню канадців про те, як має бути влаштований світ. Це як інша планета. Так, звичайно, канадці — це така нація, яка намагається шукати діалог і порозуміння з будь-якою країною. І вони знають, що з Росією у них теж є теми, за якими їм треба буде будувати діалог у майбутньому. Але на цьому етапі в канадському істеблішменті є чітке розуміння, що Росія в її нинішньому вигляді — не та держава, не той уряд, не той режим, з яким комфортно мати справу. Як і більшість наших західних партнерів, Канада запровадила санкції проти Росії з перших місяців агресії. Від цих санкцій постраждали і канадські компанії. Тобто Канада платить свою ціну за те, що зайняла принципову позицію щодо Росії і тих росіян, які надихали агресію. Та, з іншого боку, Росія не є пріоритетним, магістральним бізнес-партнером для Канади. 78% торгівлі Канади йде зі Сполученими Штатами Америки. Тому втрата російського ринку — не економічна розмова, а ціннісна і політична», — розказав Шевченко.

Читайте также:

Украина – не государство? В Харькове легендарный узник Освенцима проучил путиниста

Читайте также:

Агент Госдепа: мальчик с вопросом Медведеву о наворованном стал звездой сети

Посол упевнений, що будь-якому російському дипломату зараз працювати нестерпно, де б він не був.

Читайте також: Як справжні цінності беруть гору над ілюзіями

«Мені важко уявити щасливого російського дипломата і важко уявити, як він пояснює в будь-якому цивілізованому місці те, що витворяє його країна і його президент. Впевнений, російському послу в Канаді доводиться чути багато неприємних і чесних речей про його країну», — сказав Шевченко.

Дипломат у відповідь на питання зазначив, що він перетинався на заходах зі своїм російським колегою Олександром Дарчиєвим, проте російський посол не є найактивнішим учасником дипломатичного життя в Оттаві.

«Це не той посол, з яким зараз є велике бажання і великий сенс спілкуватись», — додав Шевченко.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Промоутер Фьюри раскритиковал Линекера за сравнение бывшего британского правительства с нацистами

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua