Goodnews.ua


Вчені з’ясували, чому тихоходи практично «безсмертні»

Март 17
16:40 2017

Вчені з'ясували, чому тихоходи практично "безсмертні"
Нещодавно вчені встановили, що тихоходи можуть не лише вижити після серйозного радіаційного випромінювання, але й жити за умов повної відсутності повітря, тобто існувати в космосі. Цей феномен вчені пояснили унікальним з’єднанням білків в трагізмі цих істот. Про це у п’ятницю пише видання АН, передає replyua.net.
За словами американських дослідників, тихоходи – безхребетні мікроскопічні, наближені до членистоногих, можуть існувати за умов повної відсутності води, повітря та при умовах смертельно небезпечного для людини рівня забрудненості радіацією. Вони практично являються істотами, яких нічого не може знищити. В їхніх організмах білок має унікальні сполучення. під час дослідження вчені нарахували понад 7 тисяч місць ДНК та майже 40 тисяч генів. Переважна їхня кількість була отримана в спадок від найдавніших бактерій.
При цьому, за словами фахівців, у клітинах тихоходів містяться геноми рослин та грибів. За словами вчених, у цих істот настільки унікальна структура ДНК та геном, що це робить їх фактично безсмертними. Вважається, що ці гени можна використовувати для захисту деяких інших форм життя, наприклад, бактерій дріжджів. Однак це питання поки що не досліджувалося.

Источник: Replyua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Арендная плата в Украине: кого и где хотят освободить

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua