Goodnews.ua


Вчені розкрили ще одну таємницю єгипетських пірамід

Сентябрь 25
00:30 2017

Вчені розкрили ще одну таємницю єгипетських пірамід
Перед вченими не встояла ще одна таємниця, пов’язана з будівництвом великих пірамід в Гізі (Єгипет), — про це інформує новинний портал replyua.net, посилаючись на матеріали «ТСН».
Так, протягом багатьох століть вчені ламали собі голову над питанням: які технічні можливості були у єгиптян, якщо їм вдалось створити Велику піраміду в Гізі (одне з семи чудес світу, яке збереглось до сьогодні). Але відтепер ситуація дещо прояснилась завдяки новим знахідкам археологів. У морському порту Ваді Аль-Джарф було виявлено папірус, який містить спогади Мерера, стародавнього архітектора. Останній керував бригадою з сорока елітних працівників, які працювали над зведенням пірамід.
Записи Мерера свідчать, що блоки вапняку вагою в дві з половиною тони кожен, з яких складаються піраміди, робітники доставляли з Тури до Гізи за допомогою мережі річкових каналів. Зокрема, відстань у п’ятсот миль з вантажем робітники долали за допомогою дерев’яних човнів, з’єднаних канатами. Човни проводили по системі каналів до внутрішнього порту за кілька метрів до фундаменту піраміди. Ймовірно, ці відомості допоможуть вченим просунутись далі у вивченні пірамід Гізи та технологій, доступних нашим предкам.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Арендная плата в Украине: кого и где хотят освободить

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua