Goodnews.ua


Вчені дослідили вплив марихуани на мозок

Июль 07
08:08 2017

Вчені дослідили вплив марихуани на мозок
Вчені з Шанхайського технологічного університету з’ясували, яким чином марихуана впливає на людський мозок. Як передає replyua.net, висновки експертів опубліковані у журналі Nature. Зазначається, що китайські вчені синтезували більш потужні аналоги тетрагідроканнабінолу — психоактивної речовини, яка міститься в коноплі. Використовуючи ці речовини в своїх дослідженнях, біохіміки визначили механізм впливу марихуани на клітини людського мозку.
Відомо, що діяльність центральної нервової системи людини контролюється так званою ендоканнабіноідною системою. Нейрони випускають специфічні речовини, які впливають на передачу сигналу між клітинами. Посередниками є особливі білкові молекули — каннабіноідние рецептори.
Ці сполуки відносяться до GPCR — групі пов'язаних з G-білком рецепторів (або серпентінов). GPCR служать спусковим гачком для багатьох внутрішньоклітинних процесів, пов'язаних з передачею сигналу. Вони складаються з семи білкових спіралей, або доменів (зазвичай позначаються римськими цифрами I, II, III і т.д.), занурені в клітинну мембрану і «виглядають» з обох її сторін.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

В Украине из-за войны появилась новая профессия

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua