Goodnews.ua


У Єгипті знайдено найдавніший протез на Землі

Июнь 22
09:50 2017

У Єгипті знайдено найдавніший протез на Землі
В одній з єгипетських усипальниць неподалік від Луксора археологи знайшли, напевно, найдавніший протез ноги на Землі. Дерев'яний артефакт був знайдений в жіночому похованні з некрополя Абд ель-Курно, передає replyua.net. Міжнародна група вчених досліджувала знахідку за допомогою комп'ютерної томографії та рентгенографії. Дослідження матеріалів, з яких зроблені складові частини знахідки, показало: протез закріплювали на нозі власниці кілька разів.
Цей протез був ідеально підігнаний під форму ноги покійної дівчини, яка втратила великий палець і приблизно половину правої ступні. Майстер зробив такий протез, в якому жінка могла комфортно ходити і стояти.
Серед технічних особливостей майстрів Стародавнього Єгипту виділяють в рухливість ортопедичного розширення і конструкцію ременя. Той факт, що протез був зроблений таким копітким чином, вказує на те, що власниця протеза цінувала природний вигляд, естетику і комфорт при носінні, а також була в змозі заплатити за роботу висококваліфікованих фахівців. Вчені переконані, що ця знахідка суттєво змінює наші уявлення про давньоєгипетської медицині. В даний час швейцарські археологи з університету Базеля і їх єгипетські колеги продовжують розкопки в Шейх АДБ Ель-Курно сподіваються знайти інші артефакти епохи розквіту Стародавнього Єгипту.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Курс валют на 26.04.2024: доллар дорожает

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua