Goodnews.ua


Туринська плащаниця: одна з найвідоміших християнських реліквій є підробкою — науковці

Июль 16
19:03 2018

Туринська плащаниця: одна з найвідоміших християнських реліквій є підробкою - науковці
Стало відомо, що одна з найвідоміших у світі християнських реліквій – Туринська плащаниця – підробка, передає replyua.net. До такого висновку дійшла міжнародна група вчених. Як зазначають науковці, у черговий раз науковий світ висловив своє скептичне ставлення до тези про автентичність реліквії. Згідно з висновками судмедексперта Маттео Борріні (Matteo Borrini) і хіміка Луїджі Гарлашеллі (Luigi Garlaschelli), плями на Туринській плащаниці не збігаються з ранами Ісуса Христа і стікаючими струмками крові. Результати дослідження вчені опублікували в журналі Journal of Forensic Sciences.
Зазначимо, Туринська плащаниця – одна з найвідоміших у світі християнських реліквій. Вона є чотириметровим льняним полотном, у яке, за переказом, було загорнуте тіло Ісуса Христа після його смерті. Багато християн впевнені, що на плащаниці відображені лик і тіло Христа. Щоб довести зворотне, вчені у рамках експерименту використали манекен, справжню людську кров та її штучний замінник, що має дуже схожі властивості. Фахівці провели аналіз струмків крові на тильній стороні лівої руки і біля рани від списа на грудях.
Якщо вірити відбитками на плащаниці, кров з тильного боку долоні і руки вздовж стікала під кутом в 45 градусів, що, на думку вчених, неможливо, якщо тіло знаходиться в лежачому положенні. Вчені також назвали нереалістичними сліди від рани, отриманої від списа. На думку експертів, кров з неї стікала струмками, а не утворювала єдину пляму. Ще одну пляму, що знаходиться в області попереку, фахівці взагалі не змогли відтворити в рамках експерименту, хоча застосовували різні пози для манекена.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

На Одещині ворог вранці завдав удару балістикою по інфраструктурному об’єкту

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua