Goodnews.ua


Східна Європа намагається знайти шляхи постачання нафти в обхід Росії

Май 24
08:53 2017

Східна Європа намагається знайти шляхи постачання нафти в обхід Росії
Напередодні у Мінську відбулося підписання білорусько-української угоди про нафтопровід «Мозир-Броди», передає replyua.net. Експерти оцінюють підписання документа як черговий крок східноєвропейських країн в напрямку поставок нафти в обхід Росії. Пошук альтернативи російської нафти Білорусь і Україна ініціювали ще в минулому році. У вересні 2016 року на переговорах у Мінську сторони обговорювали можливість поставок нафти з Ірану і Азербайджану в порт Південний біля Одеси і до НПЗ у Мозирі за допомогою нафтопроводу «Одеса-Броди» і «Мозир-Броди».
Вчора в Мінську сторони підписали угоду про використання нафтопроводу «Мозир-Броди». Підписи в документі поставили представники компаній «Гомельтранснефтегаз Дружба» і «Укртранснафта». На засіданні Міжнародної асоціації транспортувальників нафти також були запрошені представники Каспійського трубопровідного консорціуму (КТК) і польської компанії PERN Przyjazń.
На переконання експертів, Київ і Мінськ ведуть послідовну роботу по диверсифікації нафтових поставок в Східну Європу. Обраний шлях до альтернативних джерел обіцяє бути довгим і важким. Підписана угода про використання ділянки «Мозир-Броди» системи нафтопроводів «Дружба» є пролонгацію договору, чинного між Україною і Білоруссю з 2004 року.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Хавбек Аталанты: Одолели Ливерпуль, одолеем и Ювентус

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua