Goodnews.ua


Святкування Нового року за китайським календарем

Март 04
21:15 2017

Святкування Нового року за китайським календарем
Жителі країн Сходу зустріли новий 4715 рік за китайським календарем. У Пекіні китайці святкують із традиційними вуличними шоу, феєрверками, піснями і танцями. Тисячі туристів спеціально приїхали подивитися на фантастичне свято.
Китайці, які зараз проживають в Україні, а також мешканці багатьох країн світу теж долучилися до святкувань. Вони прикрашають новорічне дерево мандаринами, по телефону вітають рідних і друзів, збираються всією родиною за святковим столом. Головна страва – «цзяоцзи». Це назва пельменів, в один з яких ховають монету, що символізує багатство, процвітання і удачу. Готують їх усією сім’єю, щоб родина жила щасливо цілий рік. Окрім цього на святковому столі зазвичай суп із галушками, курка, риба, рисовий пиріг. Традиційно китайці бажають у новому році народити здорових діток. У подарунок найчастіше отримують гроші у червоних паперових конвертах із побажаннями успіху у новому році.
За звичаєм китайці запалюють свічки за здоров’я рідних і кілька разів ударяють у барабан. Цього дня кожен китаєць намагається вбратися так, щоб якийсь елемент одягу був червоного кольору. Адже він символізує початок життя. Святкування тривають протягом п’ятнадцяти днів і закінчуються Святом ліхтарів.

Источник: Replyua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

На Одещині ворог вранці завдав удару балістикою по інфраструктурному об’єкту

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua