Goodnews.ua


США мають докази застосування в Сирії хімічної зброї – ЦРУ

Июль 12
08:36 2017

США мають докази застосування в Сирії хімічної зброї – ЦРУ

Національної розвідки США мають докази застосування хімзброї сирійським режимом 4 квітня в Хан-Шейхуні. Про це заявив директор ЦРУ Майк Помпео.

За його словами, після подій 4 квітня в Хан-Шейхуні президент США Дональд Трамп наказав з’ясувати, що сталося. Помпео повідомив, що розвідники почали з’ясовувати, що «реально сталося». Зокрема, за його словами, була проведена робота з американськими партнерами.

«Я Трампу сказав, що працівники розвідки підтвердили причетність сирійського режиму до здійснення хімічної атаки. Я знав, що у національної розвідки були вагомі докази. Я сказав йому, що ми абсолютно впевнені в цьому», — зазначив Помпео. Сирійська опозиція 4 квітня заявила про 80 жертви атаки із застосуванням хімічної зброї в місті Хан-Шейхун провінції Ідліб і 200 поранених. Винуватцем атаки вона назвала урядові війська Сирії.

Посол США в ООН Ніккі Хейлі заявила, що доповідь «підтверджує те, що ми вже знали: хімічна зброя використовувалася проти сирійського народу». «Тепер, коли ми знаємо безсумнівну правду, ми чекаємо незалежного розслідування, щоб точно підтвердити, хто був відповідальним за ці жорстокі напади, щоб ми могли знайти справедливість для жертв», — додала Хейлі

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Челси лидирует в гонке за одноклубника Миколенко

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua