Goodnews.ua


Іракські курди проведуть референдум щодо незалежності

Июнь 08
11:56 2017

Іракські курди проведуть референдум щодо незалежності
Кілька днів тому керівництво курдського державного утворення в Іраку — Іракського Курдистану — оголосило про те, що збирається 25 вересня нинішнього року провести референдум з питання створення незалежної республіки Курдистан, інформує replyua.net з посиланням на Deutsche Welle.
Це рішення було прийнято в середу, 7 червня, під час зустрічі високопоставлених курдських політичних діячів Іраку з президентом курдської автономії Масудом Барзані, яка пройшла в столиці Іракського Курдистану — місті Ербіль. За підсумками переговорів було вирішено провести референдум, на якому іракські курди повинні будуть висловитися, чи підтримують вони ідею створення незалежного Курдистану.
Поки невідомо, де саме повинен пройти плебісцит, однак в якості найбільш ймовірного місця його проведення називають регіони за межами курдської автономії на півночі Іраку, зокрема, в місті Куркук поблизу від великого нафтового родовища.
За словами політологів, навіть в тому випадку, якщо більшість курдів проголосує за необхідність створення незалежної республіки Курдистан, це не означає, що відразу ж автоматично буде оголошено про реалізацію волевиявлення народу. Адже головною проблемою залишається діалог з владою Іраку, від яких курди сподіваються отримати більшу підтримку з даного питання.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Ненасыщенные жиры Омега-6: уникальные свойства гамма-линоленовой кислоты

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua