Goodnews.ua


Іракська армія взялась звільняти від ІД останнє велике місто

Август 20
23:55 2017

Іракська армія взялась звільняти від ІД останнє велике місто
Як інформує replyua.net з посиланням на матеріали ВВС, іракська армія активно звільняє територію власної країни від терористів так званої «Ісламської держави». Сьогодні, двадцятого серпня 2017 року, в Багдаді анонсували наступ на останнє велике місто, яке ще утримують ісламісти – Таль-Афар.
Так, перед початком сухопутної операції голова уряду Іраку Хайдер аль-Абаді звернувся до населення з телевізійною промовою, в якій поставив військам конкретне завдання: за його словами, джихадисти повинні «або здатись, або померти». Крім того, аль-Абаді нагадав, що операцію проти терористів підтримує весь світ. Іракська армія отримає повітряну підтримку від сил коаліції, очолюваної Сполученими Штатами.
Варто зауважити, що Таль-Афар було захоплено терористами ще у 2014 році. В ньому та його околицях перебувають, за різними оцінками, від п’ятдесяти до ста тисяч мирних мешканців. Таль-Афар наразі залишився останнім великим містом, утримуваним терористами, після того, як сили коаліції звільнили Мосул у липні цього року. У Багдаді переконують, що джихадисти виснажені і тому армія не зазнає таких втрат як при звільненні Мосулу. Крім того, характер забудови в Таль-Афарі більш сприятливий для ведення бойових дій.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

У Запоріжжі пролунали вибухи

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua