Goodnews.ua


Фірташу може бути непереливки – журналісти

Сентябрь 12
20:59 2017

Фірташу може бути непереливки – журналісти
Журналісти видання ВВС повідомляють, що кримінальне провадження щодо українського олігарха Дмитра Фірташа доволі скоро може обернутись у неприємний для нього бік, — про це інформує новинний портал replyua.net.
Нагадуємо, що тридцятого серпня поточного року земельний суд Австрії виніс рішення, яким відмовив іспанським правоохоронцям в екстрадиції Дмитра Фірташа з Австрії. Тим не менш, є доволі вагомі підстави вважати, що справа Фірташа і сам український олігарх буде переданий у руки американської Феміди. Так, суд в Чикаго розглядає справу, в якій йдеться про те, що Фірташ організував корупційні закупівлі титану з Індії для підприємців із Чикаго, серед яких була і компанія «Боїнг».
Вперше за час провадження записи розмов Фірташа з керівництвом «Боїнга» було оприлюднено. Таким чином прокурор Амарджеет Бхачу доводив перед судом, що Фірташ, який жодного разу не був на території США, причетний до корумпування американських підприємців. Адвокат Фірташа Ден Вебб переконував суд, що олігарх не становить загрози для США, але прокурор наголосив на тому, що Фірташ має близькі зв’язки як з колишнім очільником передвиборного штабу Трампа Полом Манафортом, так і з російським президентом, тому може використовувати адміністративний ресурс або втекти до РФ, звідки його вже не видадуть. Як зізнався пізніше адвокат Фірташа, якщо судовий розгляд щодо його клієнта все-таки перенесуть до Чикаго з Австрії, то його клієнт «дуже ризикує».

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Похолодання в Україні: прогнозують дощі, подекуди з грозами

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua