Goodnews.ua


Юристы и эксперты ИнАУ взялись помочь киберполиции

Август 09
12:38 2017

ИнАУ скромно написала г-ну Демидюку — начальнику киберкопов такое вот письмо:

"Проработав рабочий проект изменений к некоторым законодательным актам относительно имплементации отдельных норм Конвенции о киберпреступности и по другим вопросам, направленный Департаментом кіберполиции Национальной полиции Украины, предоставляем свои замечания и предложения для их учитывания в тексте документа."

Приложением к письму стала таблица, которая не может поместиться на нашем сайте, по крайней мере такого огромного документа он ещё не видел.

Вот фрагиент, он иллюстрирунт примерно 1% всего текста:

Только специалисты по правоведению способны оценить объём и качество проделанной работы.

Ценность этого титанического труда состоит ещё и в том, что сегодня кучка дилетантов из ВР, периодически, "выпуливает" на регистрацию законопроекты, ссылающиесяся на имплементацию Европейских норм, а по сути — копируют российское законодательство.

Что же делать? В стране, где часть депутатов функционируют с подтвержденным диагнозом от специалистов по психиатрии, хоть добровльцы-общественники должны защищать права простых людей.

Надеемся, что киберполиция в промежутках между триумфальными брифингами и изъятиями оборудования провайдеров — найдет таки время ознакомиться с документом.

ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ

Пропозицій змін до чинного законодавства  щодо імплементації окремих норм Конвенції про кіберзлочинність та 
з інших питань

Чинна редакція КПК України

Запропоновані зміни до КПК України

Зауваження та пропозиції ІнАУ до запропонованих змін до КПК України

Додатковий коментар

Стаття 84. Докази

1. Доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

2. Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Стаття 99. Документи

1. Документом є спеціально створений з метою збереження інформації матеріальний об’єкт, який містить зафіксовані за допомогою письмових знаків, звуку, зображення тощо відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

2. До документів, за умови наявності в них відомостей, передбачених частиною першою цієї статті, можуть належати:

1) матеріали фотозйомки, звукозапису, відеозапису та інші носії інформації (у тому числі електронні);

2) матеріали, отримані внаслідок здійснення під час кримінального провадження заходів, передбачених чинними міжнародними договорами, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України;

3) складені в порядку, передбаченому цим Кодексом, протоколи процесуальних дій та додатки до них, а також носії інформації, на яких за допомогою технічних засобів зафіксовано процесуальні дії;

4) висновки ревізій та акти перевірок.

Матеріали, в яких зафіксовано фактичні дані про протиправні діяння окремих осіб та груп осіб, зібрані оперативними підрозділами з дотриманням вимог Закону України "Про оперативно-розшукову діяльність", за умови відповідності вимогам цієї статті, є документами та можуть використовуватися в кримінальному провадженні як докази.

Норма відсутня

Стаття 131 Види заходів забезпечення кримінального провадження

1. Заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

2. Заходами забезпечення кримінального провадження є:

1) виклик слідчим, прокурором, судовий виклик і привід;

2) накладення грошового стягнення;

3) тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом;

4) відсторонення від посади;

4-1) тимчасове відсторонення судді від здійснення правосуддя;

5) тимчасовий доступ до речей і документів;

6) тимчасове вилучення майна;

7) арешт майна;

8) затримання особи;

9) запобіжні заходи.

Стаття 159. Загальні положення тимчасового доступу до речей і документів

1. Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв’язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв’язку, без їх вилучення.

2. Тимчасовий доступ до речей ідокументів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Глава 16. Тимчасове вилучення майна

Tweet ужасно! не нравится нормально нравится отлично! (0) Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.

Дайджест блогов

Почему Стива уважают даже Android-фанаты? сегодня 08:45 Мнение: Windows и Mac ничем не отличаются 7 августа 2017 Почему эмодзи надёжнее, чем PIN-код 7 августа 2017 Почему никто не может создать идеальный смартфон? 4 августа 2017 Як повернути вкрадений телефон: Власний досвід киянина 2 августа 2017

Игры

Утечка Mario + Rabbids: Kingdom Battle «сильно огорчила» Ubisoft сегодня 07:15 На консолях выйдет платное дополнение к FlatOut 4: Total Insanity сегодня 07:00 Dragon Quest Builders 2 выйдет на PS4 и Nintendo Switch сегодня 06:30 Microsoft тестирует новый дизайн интерфейса Xbox One сегодня 06:00 Продолжение одной из самых скандальных игр 90-х вышло на мобильных платформах вчера 20:00 ПогодаПрогноз погоды Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер:

Погода в Одессе Погода в Луганске © 2017 Internetua Контакты FAQ Сообщить новость в редакцию '); //—>

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Джуліані та інших трампістів обвинуватили у спробі фальсифікувати президентські вибори в Аризоні

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua