Goodnews.ua


Валюта майбутнього – що таке біткоїн та як він працює

Сентябрь 14
00:00 2017

Валюта майбутнього – що таке біткоїн та як він працює

Біткоїном вже можна розрахуватися в Україні навіть у кафе, є 8 криптоматів – автоматів для обміну гривні на біткоїни. Факти розібралися, що таке нова віртуальна валюта.
Що таке біткоїн
Біткоїн – віртуальні гроші у вигляді цифрового коду, котрий досі нікому не вдалося зламати. Його створив невідомий програміст 2008-го. У світі їх приймають дедалі більше магазинів. Нині один біткоїн коштує понад 4 тис доларів.
Навіщо він потрібен
Купують біткоїн не лише, аби ним розраховуватися. Зазвичай, це непогане вкладання грошей, тому що на курсі цієї віртуальної валюти, що постійно змінюється, можна ще й підзаробити.
А це законно?
Біткоїн поки що не має певного правового статусу в Україні. Але це не робить його незаконним. До того ж, юристи заспокоюють: криптовалюту можна вважати нематеріальним активом.
– Проведіть облік цих активів у себе, покажіть, що ви отримали дохід з обороту цих активів, обкладіть податком цей дохід і все – спите спокійно в такому випадку. Якщо до вас прийде податкова, ви скажіть: хлопці, стоп! Біткоїн не заборонений, я його показав, як свій актив, я його обклав податками, в чому проблема? – пояснила партнер податкової практики адвокатського об’єднання Наталія Ращенко.
Як користуватися криптоматом
В Україні вже встановили перші криптомати. Це автомати для обміну гривні на біткоіни. Усього їх 8: шість у Києві та ще два у Харкові. Щоб купити криптовалюту, треба піднести телефон до відеокамери автомата, аби той зчитав адресу гаманця з біткоїн-додатку на смартфоні. Після цього – внести готівку. Криптомати приймають лише купюри номіналом 500 гривень.
Вплив біткоїна на світову економіку тяжко передбачити. Втім, експерти схиляються до того, що віртуальні гроші все-таки не замінять паперових, а от безготівковкова система розрахунків може докорінно змінитися.

Источник: fakty.ictv.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Анчелотти — о критике стиля игры Реала в матче с Сити: Не видел грустных фанатов

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua