Goodnews.ua


У кіберполіції запроваджують навчальний курс для оперативних працівників поліції

Июль 21
22:03 2018

Оперативників навчатимуть основам правильного поводження із комп’ютерною технікою та іншими гаджетами під час їх вилучення на місці вчинення злочину. Про це начальник Департаменту кіберполіції повідомив під час наради керівництва кримінальної поліції України.
За словами Сергія Демедюка, для ефективної протидії злочинності та розкриття злочинів, які вчиняються із застосуванням сучасних технологій та засобів анонімізації, працівники підрозділів кримінальної поліції мають тісно взаємодіяти з кіберполіцією.
«Більшість видів загальнокримінальних злочинів вже здійснюються із застосуванням методів, які використовують кіберзлочинці – це анонімізація, використання зашифрованих каналів зв’язку та передачі даних, а також використання криптовалюти та різних неофіційних платіжних систем для вчинення злочинів, в тому числі – організованих. Тісна взаємодія повинна бути за усіма напрямками діяльності кримінальної поліції для того, щоб ми мали змогу вчасно надати свою допомогу», – зазначив керівник Департаменту кіберполіції.
Він відзначив, що наразі якісна взаємодія вже налагоджена з департаментами карного розшуку, протидії наркозлочинності та захисту економіки Національної поліції України.
Сергій Демедюк закликав керівників підрозділів кримінальної поліції звертатися до кіберполіції по допомогу у найкоротші строки. Саме від цього буде залежати обсяг інформації, яку зможуть отримати спеціалісти для розкриття вчиненого злочину.
Також він наголосив на необхідності правильного поводження із технікою під час її вилучення та направлення на огляд спеціалістам кіберполіції. Від цього залежить збереження максимуму інформації, а відтак – і документування та розкриття злочину.
«Ми наразі плануємо організувати навчання для працівників оперативних служб – для того, щоб розповісти, як потрібно поводити себе з технікою під час її вилучення та огляду, аби не пошкодити інформацію, яка на ній зберігається», – повідомив керівник Департаменту кіберполіції.

Источник: facebook.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Умершего Артема Франкова вызвали повесткой в ТЦК

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua