Goodnews.ua


Поліція відкрила 909 карних справ після кібератак на державні та приватні установи України

Июль 13
00:00 2017

Поліція відкрила 909 карних справ після кібератак на державні та приватні установи України

Правоохоронні органи отримали 1415 заяв та повідомлень щодо блокування роботи комп’ютерної техніки за допомогою вірусу-шифрувальника
Національна поліція України відкрила 909 карних справ за фактами кібератак, внісши відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Як повідомили «Главкому» у департаменті інформаційної підтримки та координації поліції, провадження порушені за статтею 361 Кримінального кодексу України («Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж»). Санкція статті передбачає штраф від 600 до 1000 неоподаткових мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або позбавлення волі терміном до трьох років.
Загалом, протягом 27 червня-11 липня до поліції надійшло 1415 заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події щодо блокування роботи комп’ютерної техніки за допомогою вірусу-шифрувальника.

Источник: glavcom.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Конфликт улажен: Игрок Барселоны объявил о перемирии Араухо с Гюндоганом

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua