Goodnews.ua


На Дніпропетровщині СБУ викрила двох проросійських інтернет-агітаторів

Март 24
21:00 2018

Співробітники СБУ викрили двох мешканців Дніпропетровської області, які за завданням спецслужб РФ проводили антиукраїнську агітацію у соціальних мережах.

Правоохоронці встановили, що зловмисники поширювали в Інтернеті агітацію за створення так званої «новоросії» та ідеї територіального розширення терористичних утворень «Л/ДНР».

Оперативники спецслужби задокументували, що агітаторів найняли мешканці тимчасово окупованого Донецька та Криму, які представлялись співробітниками органів безпеки РФ.

Безпосереднє встановлення контакту відбулось через близьких родичів та друзів зловмисників, які перебувають на тимчасово окупованих територіях України.

Співробітники СБ України також зафіксували, що одним із завдань агентів був пошук проросійськи налаштованих осіб для участі у фейкових протестних акціях.

Під час проведення низки санкціонованих обшуків правоохоронці виявили комп’ютерне обладнання, яке використовувалось зловмисниками для розповсюдження антиукраїнських матеріалів, та засоби зв’язку для спілкування з російськими кураторами.

Наразі тривають слідчі дії у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 110 Кримінального кодексу України.

Источник: facebook.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Тен Хаг возмущен критикой МЮ после победы над Ковентри

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua