Goodnews.ua


Інтернет-шахрай ошукав жінку на 33 тисячі гривень

Май 15
22:03 2018

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом продажу фейкового міні-трактора.
Чергове Інтернет-шахрайство зареєстроване на Чернігівщині. До Варвинських правоохоронців звернулася 38-річна жителька одного з сіл району. Вона повідомила поліцейським, що знайшла у світовій мережі оголошення про продаж міні-трактора. Зателефонувала продавцеві, домовилася про деталі угоди. Але головною умовою продавця була повна передоплата товару. Не замислюючись над наслідками, потерпіла перерахувала на картку афериста 33000 гривень. Як тільки гроші потрапили на рахунок шахрая, його телефон одразу перестав відповідати, а оголошення про продаж трактора з мережі одразу ж було видалено. Ошукана покупець звернулася по допомогу до поліції.
Інформація про подію внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.
Поліція вкотре нагадує громадянам про існуючу схему Інтернет-шахрайства: аферист виставляє на сайт товар нібито для продажу й пропонує здійснити його передоплату або перерахувати хоча б завдаток. Після того, як покупець перераховує гроші, зникає і оголошення про продаж товару, і перестає відповідати контактний телефон шахрая.
Щоб убезпечити себе від таких неприємностей треба:
— користуватися виключно перевіреними Інтернет-магазинами;
— використовувати тільки післяплату: отримав товар – заплатив гроші, ніяких передплат чи завдатків.

Источник: pik.cn.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Стивенсон назвал самого ненавистного боксера

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua