Goodnews.ua


Чоловік подарував аферисту велику суму грошей

Январь 09
09:02 2018

Близько 11 000 гривень зняла невідома особа з банківського рахунку. Саме таке повідомлення надійшло на лінію «102» Тернопільського відділу поліції. Про подію повідомив житель обласного центру, інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.
Тернополянин став черговою жертвою псевдопрацівника фінансової установи. Зловмисник увійшовши в довіру до краянина дізнався всі персональні дані, аби вчити протиправне. За допомогою отриманої інформації, пройдисвіт без проблем зняв залишок з електронного гаманця. Сума чимала 11 000 гривень.
Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.
Аби не потрапити на гачок такого роду шахраїв, поліцейські радять бути уважними та пам’ятати: працівники банку не телефонують клієнтам, щоб дізнатися інформацію про пароль та особисті дані. У разі такої ситуації і коли названий працівник дзвонить зі звичайного номера мобільного телефону, завершуйте розмову і передзвоніть на гарячу лінію фінустанови та уточніть деталі.
Ніколи нікому не повідомляйте свої персональні дані телефоном. Особливо це стосується цифрових кодів з SMS-повідомлень банку, puk-кодів з картки.
Намагайтеся контролювати свої особисті дані, які розміщені в соціальних мережах. Видаліть, на ваш погляд, усю небезпечну інформацію.
Ніколи і ні за яких умов не виконуйте у банкоматі дії, які вам диктує по телефону незнайомець.
Якщо ви підозрюєте шахрайство – блокуйте свій рахунок.

Источник: nday.te.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Экс-игрок Реала: Мбаппе напоминает мне Роналду

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua