Goodnews.ua


У футболці «Путін-вбивця» на зустріч із Трампом прийшов вінницький студент

Март 09
15:40 2017

20-річний вінничанин Михайло Лавровський та двоє його друзів-однодумців днями повернулися з Америки, де брали участь у щорічному з’їзді республіканців The Conservative Political Action Conference.

На зустріч із президентом США у Вашингтоні українці одягли футболки із зображенням Володимира Путіна та підписом «Він — вбивця». Таким чином вінничанин та його однодумці висловили свою позицію на війну, яка відбувається на Сході.

Михайло — випускник Вінницької гімназії №1. Батько студента працює лікарем, мама — держслужбовець. Хлопець навчається на 3 курсі факультету політології Донецького національного університету.

– Я є членом Міжнародної громадської організації Ukrainian Students for Liberty. В Америку нас запросили, щоб взяти участь у конференції та познайомитись із однодумцями, прихильниками ідеології лібертаріанства, таких багато серед республіканців, — розповідає Михайло Лавровський. — Серед студентів я був єдиним вінничанином. Ідея з футболками виникла спонтанно. За кілька днів до конференції ми переглянули відео, де на запитання журналіста про те, чи Путін — вбивця, Дональд Трамп категорично заперечив. Це обурило нас, адже всі ми бачимо наслідки політики російського президента. Саме через нього на Сході продовжують гинути військові та мирні жителі. Тому купили білі футболки, розробили дизайн та роздрукували. Витратили два дні. Для того, аби уникнути проблем із поліцією, поверх футболок одягли сорочки. А вже перед самим виступом Трампа їх зняли. Сумніваюсь, що американський президент помітив нас, адже ми сиділи майже у самому кінці. Але наші світлини викликали резонанс у соцмережах. Та й самі люди на нас весь час звертали увагу. Дехто підходив та підтримував, одні пальцями показували, а інші байдуже проходили повз. Крім того, був один хлопчина-росіянин у футболці «Make Russia great again». Коли ми запитали, з якою метою він носить свою футболку, він сказав, що хоче покращення відносин Росії та США. Ми запитали, чи згоден він із тим, що Путін вбивця, але він відповів, що не хоче конфлікту, й втік. Можливо, просто злякався, адже нас було більше. Врешті, ми раді, що мали можливість висловити свою позицію на такому важливому заході. А позиція наша незмінна — російські війська вбивають українських громадян.

– Яке у тебе склалось враження від виступу Дональда Трампа?

– Насправді ми очікували більшого. Про Україну та Росію не згадував. Казав, що ЗМІ брехливі, переказав передвиборні пункти. Нас дуже розсмішив вислів «Ми зробимо Америку кращою і більшою». За рахунок кого та чого? Після кожної гучної фрази всі плескали Трампу, дехто плакав від радості. Зі слів мого колеги Мар’яна Заболотського, голови українського товариства економічних свобод, це були ті самі люди, які минулого року плювались, коли на цій же конференції показували виступ Трампа. І щодо моєї думки про Трампа – боятись таки є чого, але більшість залежить від наших власних старань з реформування країни, а не від Трампа чи Путіна, так само як і є важливою робота дипломатів, тут треба багато працювати в цьому напрямку.

– Які твої прогнози як політолога: Трамп вплине на ситуацію в Україні?

– Під час виступу я помітив, що Трамп часто сам собі протирічить. Думаю, що нам нема чого боятись. Просто треба працювати багато у цьому напрямку.

– А що звичайні американці кажуть про Україну?

– Люди добре знають, що відбувається у нас. Навіть водій таксі розпитував про війну на Донбасі та чому ми віддали ядерну зброю…

– Що може молодь зробити у цей непростий для країни час?

– Нам потрібно набиратись знань і змінювати Україну зсередини. Адже останні роки ми бачимо, як падає підтримка нашої держави з боку інших країн. Наприклад, Польщі. Одночасно зі зменшенням підтримки української влади зростає підтримка українського населення.

– Де бачите себе у майбутньому?

– У мене були можливості навчатись і працювати за кордоном, але я все-таки бачу майбутнє саме у своїй країні.

Источник: newsonline24

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Бойовику «ДНР» оголосили підозру за зґвалтування жительки Рубіжного на Луганщині

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua