Goodnews.ua


Москва фінансувала антиукраїнські акції в Польщі – ЗМІ

Март 10
13:15 2017

Польські націоналістичні групи отримували фінансування Москви за спроби налаштувати поляків проти України.

В якості посередника для передачі грошей було обрано громадянина Білорусі Олександра Усівського. Для того, щоб фінансувати антиукраїнські настрої у польському суспільстві він отримав 100 тисяч євро.

Інформація про Усівського і конкретна сума «допомоги» з Москви стала відомою завдяки українським хакерським групам CyberHunta і Cyber Alliance. Хакери зламали електронну поштову скриньку білоруса і отримали доступ до його листуванні з російськими чиновниками і лідерами польських націоналістів. Серед адресатів Усівського – депутат Державної Думи РФ, директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін. Його білоруський провокатор стверджував, що може «вбити клин між Польщею та Україною». Депутат російського парламенту підтвердив польському виданню, що контактував з Усівським, але від передачі того грошей відхрестився. За даними польських журналістів, гроші Усівському виділялися людьми з оточення російського олігарха Костянтина Малофєєва, який щедро фінансував «зелених чоловічків» в Криму і сепаратистів Донбасу.

Источник: newsonline24

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Яремчук вернулся к индивидуальным тренировкам

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua