Goodnews.ua


Переваги газових балончиків

Март 06
14:13 2018

Основні переваги газових балончиків

Відсутня психологічний бар’єр при застосуванні (насамперед це відноситься до моделі Терен 4М): обороняється знає, що правопорушника не буде завдано непоправної шкоди, а буде заподіяно лише тимчасовий розлад здоров’я, яке дасть можливість покинути місце конфлікту, викликати міліцію і так далі. Це дуже важливо, тому що багато людей психологічно не можуть завдати шкоди нападаючому першими. На жаль, нерідко другого шансу їм не надається.До переваг ГБ варто віднести їх невеликий розмір і вага, відсутність додаткового догляду за ними, крім мінімального (стежити, щоб не забився клапан, і ніщо не заклинило кнопку).Крім того, випадкова втрата балончика не викличе якихось серйозних матеріальних втрат або правових наслідків (на відміну від інших засобів самозахисту). Треба зазнати, що купить газовый баллончик «свіжого» терміну виробництва ви зможете в спціалізованому магазині засобів самозахисту Shokershop.com.ua

Що можна віднести до недоліків ГБ?

В першу чергу, практично повна відсутність зупиняє психологічного чинника в відношенні правопорушника. Лише дуже небагато відмовляться від продовження злочинних дій по відношенню до власника ГБ тільки при факті його демонстрації. З цього випливає кілька моментів, які читач повинен усвідомити для себе по відношенню до застосування ГБ. Вони будуть детально розписані в ‘Загальній тактиці застосування’.Далі, ГБ не допоможе вам в тому випадку, якщо ви допустили негативний для себе розвиток ситуації.

Не варто намагатися дістати і використовувати ГБ, якщо ніж вже притиснутий до вашого горла, а руки правопорушника обнишпорюють ваші кишені.Крім того, ГБ не можна застосовувати при наявності сильного вітру — хмара газу може знести на Вас, третіх осіб, просто розсіяти. Струменеві ГБ мають інший недолік — необхідність більш ретельного, ніж аерозольним балончиком, прицілювання в обличчя.Треба пам’ятати про те, що газовий балончик, швидше за все не зможе зупинити неслася на вас собаку так як струмінь з балона володіє не зупиняє дію, а суто дратівливим. Якщо швидко пройти область розпилення газу, його ефективність буде близька до нуля.

Не забувайте про те, що газ не завжди може передбачувано подіяти на наркоманів або п’яних, особливо на перших, але це відноситься до всього легальному зброї самооборони.Не можна застосовувати аерозольні ГБ в малих приміщеннях типу ліфта або салону автомобіля — в рівній мірі будете вражені і Ви і правопорушник. В таких умовах можна використовувати тільки струменеві ГБ.Неякісний клапан може відмовити в самий невідповідний момент. Це головна проблема ГБ.І, нарешті, при зниженій температурі ефективність дії газу, що знаходиться в балончику, буде знижуватися.

Тепер ми переходимо до опису складу та ефективності тих чи інших ГБ. Ефективність балончика складається з декількох критеріїв:

  • По-перше, це максимальна затримка у впливі дратівної речовини, тобто через скільки секунд після попадання ирританта в очі, рот і ніс правопорушника наступить дратівливий ефект. Затримка триває від 2 до 30 секунд або навіть більше в залежності від складу і умов застосування.
  • По-друге, це час дії (то, наскільки противник буде виведений з ладу), воно варіюється від 10 хв до 2 годин, рідко більше, в залежності від фізіологічних особливостей правопорушника.
  • По-третє, це зручність використання — наскільки балончик зручно застосовувати. Залежить від швидкості витікання вмісту, форми кнопки. Чим більше швидкість виходу вмісту, тим краще.
  • Нарешті, по-четверте, але не в останню чергу, це — надійність. Балончик може не спрацювати найчастіше через підбурювання палива. Це викликано неякісним клапаном або особливостями складу. Проблеми можуть бути і з пониженням тиску на сильному холоді або через руйнування кнопки. Ефективність газового балончика прямо пов’язане з особливостями його вмісту. Це вміст називається дратівливим речовиною або іррітанти.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Запорізьку область за добу атакували 147 ворожих дронів

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua