Goodnews.ua


Зустріч напередодні саміту Великої сімки та визначна роль Ангели Меркель

Май 23
13:27 2017

Зустріч напередодні саміту Великої сімки та визначна роль Ангели Меркель

Зустріч президента Петра Порошенка та канцлера Німеччини Ангели Меркель у Берліні мала велике значення, перш за все, тому що зараз буде розглядатися питання продовження санкцій проти Росії Європейським Союзом. Також цю зустріч слід розглядати у контексті інших подій, насамперед виборів у Франції та обрання президентом Емануеля Макрона (тобто змінилася одна із ключових фігур «нормандського формату»), а також майбутніх самітів «Великої сімки», «Великої двадцятки» та саміту НАТО.

Позиція Ангели Меркель значною мірою є визначальною для формування спільної позиції Європейського Союзу. Ба більше, очевидно, що в тандемі Німеччина-Франція саме Меркель відігравала ключову роль у виробленні позиції цих двох країн у «нормандському форматі».

Заявлено, що планується тристороння зустріч Меркель, Макрона та Порошенка – це дуже важливо, бо це свідчить про координацію дій між Україною та нашими західними партнерами. Тобто ми не лишаємося сам-на-сам із Росією і між нами ці дві країни Заходу – буде сформована спільна позиція трьох країн: Німеччини, Франції та України.

Все це є логічним продовженням заяв, які робила Меркель під час візиту до Сочі. Тим візитом Ангела Меркель показала, що вона готова до діалогу з Путіним, але за певних умов – за умови повного виконання Мінських домовленостей. Ба більше, у Сочі канцлер Німеччини зробила надзвичайно важливу заяву про те, що перш ніж переходити до політичних моментів, необхідно, щоб Україна отримала доступ до кордону. Звісно, ця заява була досить дипломатична, і ми не знаємо, як її трактувати, але, тим не менше, вона пролунала.

Зараз мало інформації про зміст переговорів Порошенко та Меркель, бо це була закрита зустріч. Вона відбувалася в неформальній обстановці, але це не повинно нас насторожувати – навпаки, це говорить про те, що був відвертий обмін думками.

Загальний розвиток подій показує, що позиція Росії зараз викликає велике занепокоєння на Заході, і тому, скоріше за все, санкції будуть продовжені.

Крім того, є ще один момент – американський. За умов, коли позиція адміністрації Дональда Трампа ще формується і визначається, коли відбуваються тільки пробні кроки цієї адміністрації, коли ми бачимо розгортання внутрішньополітичного скандалу у США, пов’язаного із втручанням Росії у процес виборів, – за таких умов позиція Меркель є визначальною для формулювання позиції не тільки Євросоюзу, але й спільної позиції Заходу, зокрема, «Великої сімки». Якщо в 2014 році ключову роль у запровадженні санкцій відігравали США, а вже потім до них приєдналася Європа, зокрема, і завдяки Меркель, то зараз позиція таких країн як Німеччина та Великобританія підштовхує США до більш визначеної і жорсткої позиції.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Курс валют на 17.04.2024: доллар приостановил рост

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua