Goodnews.ua


“Ветеранську” помилку слід негайно виправляти – нардеп

Май 12
05:17 2017

"Ветеранську" помилку слід негайно виправляти – нардеп

Ще раз щодо підтримки ветеранських організацій.

У контексті подій 9 травня на кшталт “клонів” московських “безсмертних полків” в Україні, гадаю, питання державної підтримки заходів ветеранських організацій набуло ще більшої актуальності.

Якраз отримав відповіді на свої депутатські звернення та запити від міністра соцполітики та керівництва Державної служби у справах ветеранів та учасників АТО. Зокрема, мене цікавило питання критеріїв, за якими здійснюється відбір для фінансування цих організацій.

Що зрозуміло з відповідей:

– торік підтримка ветеранських організації зросла вдвічі: з 9,807 млн грн 2015 року до 19,807 млн грн у 2016-му; в масштабах держбюджету кошти не вражають, але й не мізерн – за них можна зробити купу і позитивних для держави та суспільства, і, м’яко кажучи, не дуже гарних справ;

– як таких критеріїв відбору ветеранських організацій для державного фінансування в Україні не існує. Тобто теоретично будь-яка організація (за участю ветеранів “чого-небудь”) може обізвати себе ветеранською і вимагати підтримки з держбюджету. А за ці “ветеранські” кошти проводити будь-які заходи, які, наприклад, до військово-патріотичного виховання чи взагалі якоїсь “військово-суспільної” теми не мають жодного стосунку. Або мають, але грають не на зміцнення національної безпеки та оборони України, а проти них (що ми й бачили 9 травня).

При цьому неможливо висувати будь-які звинувачення до керівництва державних структур, які відповідають за фінансування цих організацій – вони діють у рамках закону. Проблема в самому законодавстві, в якому не прописані ті самі критерії відбору організацій та чітко не обумовлена спрямованість заходів і проектів, які можуть фінансуватися за рахунок держбюджету. Тож цю “ветеранську” помилку слід виправляти, й негайно. В іншому випадку Україну так і будуть кошмарити московські “безсмертні полки” – причому за рахунок самих українців.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Технический директор покинет Ред Булл в 2025 году

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua