Goodnews.ua


Що означає результат парламентських виборів у Франції

Июнь 13
09:04 2017

Що означає результат парламентських виборів у Франції

За результатами першого туру парламентських виборів у Франції перемогла партія чинного президента країни “En Marche!”, зазначає у своєму блозі на “Новому часі” колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

Підсумки виборів звичайно ж засмутили всіх євроскептиків. Були сподівання на те, що французькі громадяни урівноважать проєвропейського президента більш поміркованим парламентом. Йдеться про проекти, з якими носилися самі євроскептики у Франції й ті, хто допомагав їм ззовні – а саме Росія. Останній належить маніпулятивна теза, мовляв, не все втрачено, Ле Пен програла на президентських виборах, але забере свої голоси на парламентських.

Однак французькі громадяни виявилися значно розумнішими як за власних популістів, так і за охочих розвалити ЄС і НАТО. Вони проголосували за підтримку кандидата, який, на мою думку, взяв їх одним – продемонстрував чіткість своїх цілей та рішучість у їх реалізації. Це якраз те, чого бракувало не тільки Франції, а й багатьом іншим країнам, в яких часом заради популярності та спроб за будь-яку ціну втриматися при владі багато хто починав проводити політику “і вашим, і нашим”. На противагу їм, у Франції звучать чіткі послання.

Французькому суспільству справді набрид той період “ніякості”, який вони мали напередодні, тому громадяни вирішили, що новий молодий та енергійний, адекватний і проєвропейський політик і його партія – це саме те, що сьогодні потрібно і Франції, і об’єднаній Європі.

Для Макрона – це унікальний шанс, об’єднавши зусилля президентської вертикалі та парламенту, досягти своїх цілей. Це день, коли в Москві не відкорковуватимуть шампанське. Росіяни розуміють, що Франція, на яку вони так сильно сподівалися, не піде шляхом розвалу Європейського союзу. Чи є якісь внутрішні загрози? Думаю, що ні, оскільки відрив такий, особливо відносно Ле Пен, яка зазнала катастрофічної поразки, що свідчить про те, що французи починають орієнтуватися на практичних політиків, а не демагогів і тих, хто займається політичним піаром і подібними речами. Я думаю це жодним чином не завадить Макронові вести свою лінію. Така консолідація двох гілок влади безумовно дасть йому можливість швидко проводити через парламент необхідні рішення і працювати над їхнім виконанням.

Ці результати, на мою думку, матимуть ще й серйозний міжнародний ефект. Німці спостерігають, що відбувається довкола них – і в Голландії, і в Австрії, і у Франції – тому, можливо, за інерцією думатимуть приблизно так само: чи їм потрібні демагоги, чи практичні професійні політики, які знають чого вони хочуть та як цього досягти. І це, безумовно, дає шанс на те, щоб теперішня коаліція в Німеччині збереглася під керівництвом Анґели Меркель. Зараз її рейтинги починають зростати, популярність ХСС так само йде в гору. Тому, крім суто внутрішнього виміру, французькі вибори мають і зовнішній, і це може позитивно вплинути на результати виборів у Німеччині.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Манчестер Юнайтед объявил о назначении технического директора

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua