Goodnews.ua


Рябчин: У нас є сумніви, що закон, який стосується переміщених ВНЗ, буде виконаний урядом

Июль 12
09:16 2017

Рябчин: У нас є сумніви, що закон, який стосується переміщених ВНЗ, буде виконаний урядом

Сьогодні парламент підтримав законопроект №6548, яким пропонується для вищих навчальних закладів Донецької та Луганської областей (не тільки переміщених) встановити фіксовані обсяги держзамовлення. Це дозволить залучити в українські ВНЗ абітурієнтів, які проживають на непідконтрольній території і отримати ними українську освіту.

Фракція ВО «Батьківщина» з великою повагою ставиться до викладачів та науковців, які де факто є нашим інтелектуальним форпостом, борються за серця та розуми наших людей та протистоять російській агресії.

Однак у нас є сумніви, що цей закон, як і інші, які стосувалися освітян, студентів, переміщених ВНЗ та були прийняті парламентом, буде виконаний Урядом та місцевою владою у повному обсязі.

У листопаді минулого року ми прийняли закон про переміщені ВНЗ – 266 голосів зі всіх фракцій та позафракційних. Із того часу уряд не спромігся виконати вимоги закону, а саме зменшити нормативи чисельності осіб, які навчаються, на одну посаду науково-педагогічного працівника у тимчасово переміщених вищих навчальних закладах до коефіцієнту 0,8 за відповідними освітніми рівнями.

Досі Донецька національна академія будівництва і архітектури не може отримати приміщення гуртожитків Краматорського професійного будівельного училища, хоча згода між сторонами давно досягнута. Більш того, вже знайдені інвестори із Чехії, які готові вкласти гроші в ремонт корпусів, якщо до ДонНАБА перейдуть права засновника.

Для цього завжди треба збирати окремі наради з представниками Міністерства освіти і науки України, іншими міністерствами, місцевими органами влади і т.д.

Так само, два роки тому ми прийняли закон, яким зобов’язали Кабмін затвердити програму та надати дітям-переселенцям, дітям учасників бойових дій пільги на навчання та проживання в гуртожитках за рахунок державного та місцевого бюджетів. Наразі Мінфін недостатньо фінансує цю програму і в МОНі існує заборгованість у розмірі приблизно 960 млн. гривень по цьому напрямку.

Крім того, також повільно відбувається процес реорганізації Донецької музичної академії імені С.С. Прокоф’єва та приєднання її до Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського, які зараз знаходяться у Києві. Поєднання зусиль вищезазначених переміщених навчальних закладів може сприяти позитивному культурному та освітньому співробітництву Криму та Донбасу, збереженню наукового потенціалу окупованих територій та таким чином посиленню інтелектуальної бази задля участі в подальших реінтеграційних процесах.

Тому закликаю колег підтримувати науковців та вимагати від Уряду виконання прийнятих законів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Райан Гарсия признался, кто посоветовал ему не делать вес перед боем с Хэйни

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua