Goodnews.ua


Підсумки восьмого пленарного тижня

Май 30
05:10 2017

Підсумки восьмого пленарного тижня

Головним здобутком у впровадженні реформ минулого пленарного тижня роботи парламенту є ухвалення базових євроінтеграційних законопроектів у сфері охорони довкілля – в цілому – N2009а-д про оцінку впливу на довкілля та за основу – N6106 про стратегічну екологічну оцінку.

Перший, про оцінку впливу на довкілля, стосується різноманітних великих промислових об’єктів і видів діяльності, що мають масштабний вплив на довкілля: вирубка великих територій лісів, великі агроферми, електростанції тощо. Зміст другого законопроекту, про стратегічну екологічну оцінку, полягає в екологічній оцінці документів планування: різних законів, програм, містобудівних документів. Вперше ці законопроекти були ухвалені парламентом у жовтні минулого року, але Президент повернув їх на доопрацювання зі своїми пропозиціями. Сподіваємося цього разу, Петро Порошенко підпише ухвалені закони. Тим більше, що ухвалення Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” передбачене Угодою про асоціацію з ЄС та міжнародними угодами в рамках ЄЕК ООН у сфері охорони довкілля.

На жаль, у четвер в парламенті не вистачило голосів для розгляду в другому читанні проекту Закону України N4685 “Про електронні довірчі послуги”.

Негативною новиною пленарного тижня є також відхилення народними депутатами рекомендованого експертами РПР проекту Закону України N2897 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження кримінальних проступків”. Це один з ключових законопроектів у сфері реформи кримінального права, завданнями якого є продовження гуманізації кримінального права шляхом перетворення окремих нетяжких злочинів на кримінальні проступки; отримання обвинуваченими у вчиненні кримінальних проступків усіх процедурних прав і гарантій кримінального процесу, яких наразі особи позбавлені в процедурі щодо адміністративних правопорушень; припинення неправомірного використання результатів адміністративного провадження при розслідування кримінальних справ (рішення Європейського Суду з прав людини у справі “Доронін проти України”) та гарантування судового захисту прав особи у справах про кримінальне обвинувачення (щодо конфіскації майна, виправних робіт, короткострокового арешту тощо).

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Почеттино: Палмер превзошел все ожидания

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua