Goodnews.ua


Міністерство з особливими потребами

Июнь 22
10:35 2017

Міністерство з особливими потребами

Складається враження, що наше Міністерство юстиції – то міністерство-інвалід. Чи як прийнято зараз висловлюватись, міністерство з особливими потребами.

Скоро два роки тому наше адвокатське об’єднання через суд змусило Мінекономрозвитку запровадити окремі коди для адвокатських бюро та об’єднань.

Однак відповідні зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань не були одразу внесені.

Бо авторські права на діюче програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців не належали Державному підприємству “Інформаційно-ресурсний центр”.

Скільки часу потрібно було б нормальному міністерству, в якому працюють освічені, професійні державні службовці, щоб виправити ситуацію? Тиждень? Місяць?

Міністерству юстиції України і півтора року замало.

Тому знову маємо примушувати чиновників виконувати норми закону через суд.

31.03.2016 р. до Окружного адміністративного суду м. Києва було подано позовну заяву Адвокатського об’єднання “Головань і Партнери” до Міністерства юстиції України та Державного підприємства “Інформаційно-ресурсний центр”.

01.06.2016 суд вирішив розглянути справу у письмовому провадженні.

Суд у нас теж з особливими потребами, рухається повільно, як на милицях.

Всього через дев’ять місяців. суд повідомив, що у зв’язку з припиненням повноважень судді у справі було призначеного нового головуючого суддю, а тому розгляд справи було розпочато заново.

Однак, за час розгляду справи, Державне підприємство “Інформаційно-ресурсний центр” було позбавлено повноважень технічного адміністратора Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а вказані повноваження з 01.07.2016 р. відповідно до наказів Міністерства юстиції України N1059/5 від 25.06.2015 р. та N1565/5 від 31.05.2016 перейшли до Державного підприємства “Національні інформаційні системи”.

Наступне судове засідання призначено на 04.10.2017 р., тобто через три днія після того, як новим кодам, що їх запровадити Мін’юст так і не спромігся, виповниться рівно два роки.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

На правобережжі Херсонщини 86 памʼяток культурної спадщини пошкоджені внаслідок війни

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua