Goodnews.ua


Маніпуляції з результатом конкурсу до Верховного Суду: опубліковано статистичні докази

Апрель 06
00:15 2017

Маніпуляції з результатом конкурсу до Верховного Суду: опубліковано статистичні докази

Минулого тижня Вища кваліфікаційна комісія суддів опублікувала дуже сумнівні результати оцінки письмового завдання. В результаті на конкурсі до Верховного Суду лідирують близькі до Сергія Ківалова люди.

Раніше ми висловлювали припущення, що значну частину балів колегія ВККС давала за “правильне” вирішення справи по суті, що дало можливість легко зманіпулювати результатами конкурсу, повідомивши “потрібним людям” правильну відповідь заздалегідь.

Натомість, розподіл балів до Касаційного адміністративного суду виявився таким, що протирічить “нормальному розподілу”, тобто статистично дуже малоімовірний.

Маніпуляції з результатом конкурсу до Верховного Суду: опубліковано статистичні доказиЗа “нормального розподілу” стовпчики гістограми мають здебільшого повторювати форму кривої Гауса. Натомість, у розподіл оцінок ВККС середній статистично результат у 60 балів (максимальна кількість – 120), майже повністю відсутній. Ті ж, хто мав його набрати, опинилися по два боки від середини, тобто отрмали малоімовірні бали.

Це може свідчити про дві речі:

а) результати “підганяли” вручну, свідомо занижуючи бали одним і збільшуючи іншим (завелика кількість кандидатів, що отримали близько 40 балів і завелика в діапазоні 72-84), а значить, роботи могли бути розшифровані і персоніфіковані в процесі;

б) існувала частина завдання, за яку оцінювалася певною значною кількістю балів і яку можна було вирішити тільки “правильно” чи “неправильно”. Інакше складно пояснити розрив у 12,5 балів між кандидатами N70 і 71, тоді як сусідні кандидати мали розрив лише у 0,5, 1,5 або 3 бали. Таку оцінку могли дати за “правильне” вирішення справи по суті, тобто за “правильну” резолютивну частину рішення, яка могла бути відома “привілейованим” конкурсантам заздалегідь.

Маніпуляції з результатом конкурсу до Верховного Суду: опубліковано статистичні докази

(джерело – сайт ВККС)

В будь-якому випадку такі результати є дуже підозрілими. Щонайменше вони свідчать про відхід однією з колегій від раніше задекларованого ВККС принципу оцінювання. Найбільше – про свідоме спотворення результатів.

Дуже хотілося б все-таки отримати від Вищої кваліфікаційної комісії суддів їхнє бачення того, як це стало можливим.

І навіть якщо версію “так вийшло” пропонувати не будуть, а спробують це якось логічно пояснити, довіри до конкурсу не буде, допоки суспільство не зможе самостійно переконатися в об’єктивності.

А для цього потрібно відкрити завдання і відповіді кандидатів, а також методологію оцінки, яку ВККС чомусь досі приховує. До відкриття цієї суспільно важливої інформації вже неодноразово закликали Громадська рада доброчесності, громадські організації та самі кандидати.

Потрібно нарешті визначитися в чиїх інтересах ми робимо судову реформу – Сергія Ківалова чи України. Бо це різні інтереси.

Источник: newsonline24

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Манчестер Юнайтед не без проблем обыграл Шеффилд

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua