Goodnews.ua


Українських автоперевізників очікують повальні перевірки

Июль 21
00:00 2018

Маршрутки, які були переобладнані з вантажних транспортних засобів на пасажирські, не використовуватимуться для перевезення пасажирів з 1 січня 2019 року.

Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури, про це міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив на розширеній нараді з представниками автомобільної галузі та керівниками компаній, які здійснюють пасажирські перевезення по всій Україні, пише УНІАН.

«З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних транспортних засобів на пасажирські, не використовуватимуться для перевезення пасажирів. Такі автобуси евакуйовуватимуться на штрафні майданчики і потім йти на металобрухт. Закликаю всіх перевізників вже зараз працювати над оновленням парку», – цитує прес-служба Омеляна.

Крім того, міністр наголосив, що держава посилює контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень.

«Велика частина міських, приміських, міжміських внутрішньообласних та міжобласних автобусних перевезень в Україні здійснюється в умовах, які важко назвати комфортними і безпечними для пасажира. Середній вік «маршруток» – понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості – понад 20 років і більше. Частина автобусів, які називаються «маршрутками», переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ні вимогам безпеки, ні вимогам комфорту», – цитує прес-служба Омеляна.

Нагадаємо, сьогодні в Миколаївській і Житомирській областях сталися ДТП за участю мікроавтобусів. Так, у Миколаївській області внаслідок зіткнення мікроавтобуса з вантажівкою 5 осіб загинуло, ще 12 госпіталізовано. У Житомирській області внаслідок зіткнення маршрутки і вантажівки загинули 10 осіб, ще 10 госпіталізовано.

Джерело: mashyna.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Сухопутні війська підтвердили, що підозрювані у розстрілі поліцейських — військовослужбовці

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua