Goodnews.ua


Українці зможуть дешево придбати пристойні іномарки

Июнь 22
14:00 2018

Ще одна група народних депутатів потурбувалась, аби автомобіль був не розкішшю, а засобом пересування. Для здешевлення також пропонується переглянути ставки акцизного податку.

Проект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» (№8487) проголошує дві мети. По-перше, зменшити акциз на нові авто, що імпортуються, та прибрати диспропорцію в ставках залежно від об’єму двигуна. По-друге, спонукати до легалізації вживаних автомобілів, увезених в Україну за довіреністю.

Розрахунок ставок пропонується спростити за принципом: базова ставка за новий (не більше року використання) автомобіль з двигуном 1000 см3 підвищуватиметься на 2 коефіцієнти, що прямо пропорційні його віку та об’єму двигуна. Для бензинових двигунів вона становитиме €50 за одиницю, для дизельних — €75.

Наприклад, для нового авто з 6-літровим двигуном ставка акцизу дорівнюватиме лише €300/450. Але якщо машину випустили у 2010-му — €2100/3150. Порівняймо: сьогодні за такого «важковаговика» навіть 2012 р.в. необхідно сплатити €13,2 тис. акцизу.

За такої системи у виграші насамперед будуть ті, хто ввозитиме автомобілі з понад 5-річним пробігом та двигунами понад 3 л. Адже для них уже не існуватиме окремих підвищених ставок. Проте для надто вікових малолітражок, вартість яких — кілька тисяч євро, сума акцизу залишатиметься непідйомною.

Тож наші дороги поповняться дешевими, але потужними вживаними автомобілями, від яких прагнутимуть позбутися власники з країн ЄС через підвищені екологічні вимоги до викидів.

Джерело: mmr.net.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Анчелотти — о критике стиля игры Реала в матче с Сити: Не видел грустных фанатов

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua