Goodnews.ua


П’яних водіїв відправлятимуть на громадські роботи у морг

Май 18
17:00 2018

Уряд Республіки Молдова затвердив пропозиції нацради з безпеки дорожнього руху про посилення покарання для водіїв, яких спіймали п’яними за кермом. Про це заявив прем’єр-міністр Молдови Павел Філіп під час засідання Ради.

«На жаль, статистичні дані свідчать про те, що найважчі дорожньо-транспортні пригоди відбуваються у нас з вини п’яних водіїв. Практика також показала, що штрафи за водіння автомобіля у нетверезому стані — не найефективніша міра боротьби з цим небезпечним феноменом. У зв’язку з цим було розроблено новий комплекс заходів з посилення покарання для любителів сідати за кермо автомобіля у нетверезому стані», — зазначив Філіп.

Серед запропонованих Національною радою заходів — негайне вилучення водійського посвідчення з подальшим позбавленням права водіння автомобілем терміном на чотири роки. Після закінчення цього терміну водіям доведеться перескладати іспити для отримання нових водійських прав.

Запропоновано було також призначати п’яним водіям, з вини яких було здійснено ДТП, покарання у вигляді 240 годин громадських робіт (прибирання кладовищ, вулиць міст, робота у моргах).

Нововведеннями передбачено, що автомобілі, за кермом яких знаходилися нетверезі водії, заганятимуться на штрафні майданчики (процедура коштуватиме 25 євро плюс 2,5 євро за кожну годину перебування автомобіля на майданчику).

Згідно з оприлюдненими на засіданні Ради даними, тільки за рік у країні відбуваються близько 5 тисяч ДТП, 12% з яких трапляються з вини п’яних водіїв. Тільки у 2017 році нетверезі водії скоїли близько 600 ДТП, в результаті яких загинуло 50 осіб, у тому числі й неповнолітніх дітей.

Джерело: ukrinform.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Ювентус проиграл Лацио, но вышел в финал Кубка Италии

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua